Dünya Sivaslılar Günü 4 Eylül’dür

Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyyüp Günay 2012 yılından itibaren Dünya Sivaslılar Günü 4 Eylül tarihinde Beylikdüzü Sivaslılar Derneği tarafından kutlanmaktadır. Bu nedenle tarihide Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül tarihidir.

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ

Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Sivas Kongresi’nin yıldönüm tarihi olan 4 Eylül, 2012 yılından ”Dünya Sivaslılar Günü”, Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü Belediyesi’nin katılımlarıyla Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından kutlanmaktadır.

Her sene Sivas Kongresi’nin tarihi olan 4 Eylül tarihinde şehitlerimizin ve gazilerimizin anılarak, Sivas kültürünün yaşatıldığı programlar düzenleyen Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BEYSİVDER) 4 Eylül’ü ”Dünya Sivaslılar Günü” olarak yaşatmaktadır.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI 

Geçtiğimiz yıllarda Sivas Belediyesi’nin plaka numarasından üretilen 5 Ağustos tarihini ”Dünya Sivaslılar Günü” ilan etmesi üzerine Beylikdüzü’nde her sene BEYSİVDER tarafından düzenlenen ”4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü” kafaları karıştırmıştı.

Bu sene Sivas Belediyesi 5 Ağustos tarihini ”Gardaşlık Festivali” olarak kutlama kararı aldı. Sivas Belediyesi’nden önce Dünya Sivaslılar Günü adı altında 4 Eylül tarihinde anma ve kutlama etkinlikleri düzenleyen Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Günay, hassasiyetinden ötürü Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür etti.

BEYSİVDER BAŞKANI EYÜP GÜNAY, GEÇMİŞİ REFERANS GÖSTERDİ

Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Günay, ”Bugün 5 Ağustos, Gardaşlık Festivali’nin başlangıcı. Sivas Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu organizasyondan ötürü Sivas Belediye Başkanı Sn. Hilmi Bilgin ve ekibini derneğimiz adına kutluyorum. 5 Ağustos’un daha önceki yıllarda Dünya Sivaslılar Günü olarak açıklanan bir tarih olması üzücüydü. Sivaslı hemşehrilerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyoruz: 2012 yılından beri Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Kurucu Başkanı Rahmetli Halit Tuna önderliğinde derneğimiz 4 Eylül tarihini Dünya Sivaslılar Günü ilan etmiştir. Ve bu kapsamda Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte her yıl anma ve kutlama etkinlikleri düzenlemiştir.” diyerek geçmişi referans göstererek sosyal medyada 5 Ağustos tarihinin ”Dünya Sivaslılar Günü” olarak ilan edilmesine tepki gösterdi.

SİVAS’IN SİVAS KONGRESİ İÇİN SEÇİLMİŞ OLMASI TESADÜF DEĞİLDİR

Büyük bir milletinin kurtuluşa giden yolunun meşalesinin yakıldığı Sivas Kongresi’nin önemine değinen Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Günay, Sivas’ın Sivas Kongresi için seçilmiş olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılması tesadüf değildir dedi. Günay, ”4 Eylül tarihi dururken takvimde plaka benzerliğinden yola çıkarak 5 Ağustos tarihinin Dünya Sivaslılar Günü olarak değerlendirilmesi kabul edilemez çünkü bu 4 Eylül ruhunu zayıflatan bir tasarruftur. Derneğimiz bu yaklaşımı kesinlikle kabul etmemektedir. 5 Ağustos tarihinin ”Gardaşlık Festivali” olarak değerlendirilmesi memnuniyet vericidir. Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin hassasiyetini göz önüne alarak bu yaklaşımdan uzak durduğundan ve 5 Ağustos tarihini Gardaşlık Festivali olarak değerlendirdiğinden ötürü Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e çok çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ 4 EYLÜL’DÜR

BEYSİVDER Başkanı Eyyüp Günay, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül’ün 100.yılında Sivas’ın Sivil Toplum Kuruluşları, Sivas İl ve İlçe Belediyeleri ile birlikte Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin her sene düzenlediği ”4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü”nün görkemli bir şekilde kutlanması adına çağrıda bulundu. Günay, ”Beylikdüzü’nde her sene gerçekleştirdiğimiz Dünya Sivaslılar Günü etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi, dostlarımızı ve komşularımızı davet ediyoruz. Sivas Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı şehirdir ve ”Dünya Sivaslılar Günü” 4 Eylül’dür.

4 EylülbeylikdüzüBeylikdüzü HaberDünya Sivaslılar GünüDurbey DuranEyyüp Günay